Kosár
Fizetés →
Húsvéti akció: Már csak maradt, hogy kedvezményesen vásárolj!
Megnézem!

Adatvédelmi nyilatkozat

BioTech USA Kft. (2111 Szada, Ipari Park út 10.; a továbbiakban: Szolgáltató), www.biotechusa.hu (a továbbiakban: Honlap) domain neveken elérhető honlapjainak célja a sportoló, sportolni vágyó,egészségtudatos célközönség kiszolgálása, a sport, egészség iránt érdeklődő emberek kapcsolatteremtésének megkönnyítése és online felület biztosítása a tapasztalatok megosztására, továbbá ezzel kapcsolatos termékek értékesítésére.

Az adatok kezelésével összefüggésben Szolgáltató mint adatkezelő ezúton tájékoztatja a Honlapot igénybe vevő felhasználókat a Honlapokon általa kezelt személyes adatokról, a személyes adatok kezelése körében követett elveiről és gyakorlatáról, a személyes adatok védelme érdekében tett szervezési és technikai intézkedéseiről, valamint az érintett Felhasználó jogai gyakorlásának módjáról és lehetőségeiről.

Szolgáltató a rögzített személyes adatokat bizalmasan, az adatvédelmi jogszabályokkal és nemzetközi ajánlásokkal összhangban, a jelen nyilatkozatnak megfelelően kezeli. Szolgáltató elkötelezett partnerei és felhasználói személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja a Honlap Felhasználóinak információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A szolgáltató a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Szolgáltató jogosult jelen adatkezelési tájékoztatót a Honlapot használók előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a honlapon történő közzétételt követő első használat alkalmával válnak hatályossá a felhasználóval szemben.

Amennyiben olyan kérdése lenne, mely jelen adatkezelési tájékoztató alapján nem egyértelmű, kérjük, írja meg a info@biotechusa.com e-mail címre, kollégánk megválaszolja kérdését.

Felhasználó a Honlap használatával elfogadja az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárul az alábbiakban meghatározott adatkezelésekhez.

 

  1. Alapelvek, definíciók

Az Infotv. úgy rendelkezik, hogy személyes adat csak akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy ha azt törvény vagy helyi önkormányzat rendelete közérdeken alapuló célból elrendeli. Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie. Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető. Személyes adatnak minősül az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy hozzájárulásához nem szükséges törvényes képviselőjének hozzájárulása, ugyanis a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.

  1. Érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy;
  2. Személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  3. Hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
  4. Tiltakozás: az érintett, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
  5. Adatkezelő/Szolgáltató: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  6. Adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
  7. Adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
  8. Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján - beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is - adatok feldolgozását végzi;
  9. Adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  1. Nyilvánosságra hozatal:az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
  2. Adattörlés:az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  3. Adatzárolás:az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
  4. Adatmegsemmisítés:az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  5. Harmadik személy:olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval.

  6. Adatkezelő adatai
  1. A szolgáltató neve: BioTech USA Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató)
  2. A szolgáltató székhelye: 2111 Szada, Ipari Park út 10.
  3. Levelezési cím: 1033 Budapest, Kiscsikós köz 11.
  4. Képviselő/Webáruház vezető: Lévai Bálint, ügyvezető
  5. Cégjegyzékszáma: 13-09-173512
  6. Adószáma: 25114681-2-13
  7. Hatósági nyilvántartási szám: …
  8. Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Engedélyezési és Közigazgatási Hivatala Belkereskedelmi és Idegenforgalmi Osztály (1024 Budapest Margit krt. 85.)
  9. Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-111270/2016. Link, NAIH-111441/2016. Link, NAIH-111442/2016. Link, NAIH-111443/2016. Link,  NAIH-111596/2016. Link, NAIH-111597/2016. Link, NAIH-111598/2016. Link
  1. Nyilvántartásban bejegyző hatóság neve: Nemzeti Adatvédelmi és Információ-szabadság Hatóság
  2. A szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt elektronikus levelezési címe: info@biotechusa.com
  3. Telefonszáma: +36 1 453 2716

 

  1. A személyes adatok köre, az adatkezelés célja, jogcíme és időtartama

A Szolgáltató általi adatkezelésekre az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info.tv.) 5. § (1) bekezdés a) pontja szerint a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor.

Szolgáltató a neki megadott személyes adatokat, azok valódiságát nem ellenőrzi. A megadott adatok megfelelőségéért kizárólag az azt megadó személy, Felhasználó, szerződő felel. Bármely Felhasználó e-mail címének megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott e-mail címről kizárólag ő vesz igénybe szolgáltatást. E felelősségvállalásra tekintettel egy megadott e-mail címen történt belépésekkel összefüggő mindennemű felelősség kizárólag azt a Felhasználót terheli, aki az e-mail címet megadta.

3.1. Honlap látogatók technikai adatai, cookie

Az anonim látogatóazonosítók (sütik) olyan fájlok vagy információdarabok, amelyek a számítógépeden (vagy más internetképes készülékeiden, mint okostelefonodon vagy táblagépeden) tárolódnak, amikor meglátogatsz egy BioTechUSA oldalt. Egy süti általában tartalmazza a webhely nevét, ahonnan az jött, a saját „élettartamát” (vagyis, hogy milyen hosszan marad a készülékeden) és az értékét, ami általában egy véletlenszerűen generált egyedi szám.

A sütiket arra használjuk, hogy a későbbiekben jobban testre lehessen szabni a BioTechUSA oldalakat, a termékeinket az érdeklődésednek és igényeidnek megfelelően kínáljuk számodra, ezáltal könnyebb legyen oldalaink használata. A sütik segítenek felgyorsítani a jövőbeni tevékenységeid és jobbá tenni az élményt oldalaink használata közben. A sütik anonim, összesített statisztika készítésére is alkalmasak, így jobban megérthetjük, hogy az emberek hogyan használják az oldalainkat és így javítani tudunk azok struktúráján és tartalmán. Ebből az információból nem tudunk téged személy szerint azonosítani.

Kétféle sütit használhatunk a BioTechUSA oldalakon, a munkamenet sütiket és az állandó sütiket. A munkamenet sütik ideiglenesek, azaz addig maradnak a készülékeden, amíg el nem hagyod a BioTechUSA oldalát. Az állandó sütik sokkal tovább maradnak a készülékeden, előfordulhat, hogy egészen addig, amíg manuálisan ki nem törlöd őket.

Más oldalak is gyűjtenek információt pixel tageket használva, amelyeket meg lehet osztani harmadik féllel. Ez közvetlenül támogatja promóciós tevékenységeinket és weboldalfejlesztésünket. Például látogatóink weboldal használati információját meg lehet osztani reklámügynökségekkel, hogy hatékonyabban tudjuk használni az online hirdetéseket a weboldalainkon. Mindamellett az információ nem személyesen azonosító, habár köthető a személyes adatokhoz.

A BioTechUSA oldalon használt sütik

Süti típus

Mit csinál?

Ez a süti gyűjt személyes adatokat vagy azonosít engem?

Szükséges sütik

Ezek a sütik alapvetőek ahhoz szükségesek, hogy a BioTechUSA oldalak jól működjenek, lehetővé teszik, hogy mozogj webhelyeinken és használd a különböző funkciókat. Például a korábbi lépésekre, beírt szövegre való emlékezés megkönnyíti a használatot, amikor visszanavigálsz egy
oldalra ugyanabban a munkamenetben.

Ezek a sütik nem azonosítanak egyénileg.
Ha nem fogadod el ezen sütik használatát, annak hatása lehet a webhelyre és annak teljesítményére.

Teljesítmény sütik (Performance)


Ezek a sütik segítenek megérteni, hogy a látogatók hogyan lépnek kapcsolatba webhelyeinkkel azáltal, hogy információt szolgáltatnak a meglátogatott helyekről, arról, hogy mennyi időt töltenek az oldalon, és bármely problémáról, amivel találkoztak, mint például a hibaüzenetek. Ez segít nekünk a webhelyeink teljesítményének javításában.

Ezek a sütik nem azonosítanak egyénileg.  Az adatokat összesítve és névtelenül gyűjtik.

Funkcionalitás sütik

Ezek a sütik lehetővé teszik webhelyeinknek, hogy emlékezzenek arra, miket választottál (mint például a felhasználónév, nyelv, vagy a régió, ahol tartózkodsz), 
hogy egy személyesebb online tapasztalatot nyújtsanak. 
Azt is lehetővé teszik a számodra, hogy videókat nézz, játékokat játssz és társasági eszközöket használj, mint például a blogok, chatszobák és fórumok.

Az ilyen sütik által gyűjtött információkban lehetnek személyesen azonosító adatok, amelyeket megosztottál, mint a felhasználóneved vagy profilképed. Mindig nyilvánvalóan tájékoztatunk arról, hogy milyen információt gyűjtünk, mit csinálunk vele és kivel osztjuk meg azt.Ha nem fogadod el ezeket a sütiket, annak hatása lehet a webhely teljesítményére és funkcionalitására és korlátozhatja hozzáférésedet a webhely tartalmához.

Célzás vagy Reklám sütik (Targeting)

Ezeket a sütiket olyan tartalmak szállítására használjuk, amelyek relevánsabbak számodra és érdeklődési köröd számára. Ezeket arra lehet használni, hogy célzott hirdetést juttassanak el hozzád, és hogy korlátozzák, hogy hányszor nézel meg egy hirdetést. Abban is segítenek, hogy mérjük reklám kampányaink hatékonyságát a BioTechUSA és a nem BioTechUSA oldalakon. Ezeket a sütiket arra használhatjuk, hogy emlékezzenek a webhelyekre, amelyeket meglátogattál és megoszthatjuk ezt az információt más felekkel, ideértve hirdetőinket és ügynökségeinket.

Az ilyen sütik legtöbb fajtája követi a fogyasztókat IP címükön keresztül ez által gyűjthetnek személyesen azonosítható információkat.

Sütik kontrollálása és törlése.

A legtöbb internet böngésző kezdetben úgy kerül beállításra, hogy elfogadja a sütiket. Megváltoztathatod a beállításokat, hogy blokkold a sütiket, illetve figyelmeztetést kérhetsz, amikor sütiket állítanak be az eszközödön. Számos módja van a sütik kezelésének. Kérjük, nézd meg a böngésző információkat vagy a segítség oldalt, ha többet kívánsz megtudni a böngésző beállításokról és azok módosításáról!
Ha kikapcsolod az általunk használt sütiket, annak hatása lehet az élményre, amíg a BioTechUSA oldalán vagy. Például nem látogathatod meg a BioTechUSA webhely bizonyos részeit, vagy nem kaphatsz személyre szabott információt amikor meglátogatsz egy BioTechUSA oldalt.
Ha különböző eszközöket használsz a BioTechUSA webhelyek megtekintésére és elérésére (pl. számítógép, okostelefon, táblagép, stb.) bizonyosodj meg róla, hogy minden egyes böngésző ezeken az eszközökön a te süti igényeinek megfelelően került beállításra.

Naplóállományok elemzése

A webes szolgáltatások során keletkező naplóállományok (logfájlok) elemzése több szempontból is hasznos információkat nyújt a szolgáltatók számára. A naplóállományokban a szolgáltatást végző szerverek a látogatók által küldött kérésekről olyan adatokat rögzítenek, mint a kérést küldő számítógép dinamikus IP-címe, a használt böngésző típusa, a kérés ideje, a kért oldal címe stb. Az ilyen információk személyes azonosítására nem alkalmasak. Ezeket az adatokat trendelemzésekhez, oldalstatisztikák készítéséhez, a szolgáltatások adminisztrálásához, a látogatók "mozgásának" elemzéséhez használjuk fel, melyek szolgáltatásaink színvonalának emeléséhez segíthetnek hozzá. Az így nyert adatsorokat személyes azonosításra alkalmas, más forrásból származó információkkal nem kapcsoljuk össze.

3.2. Shop regisztráció

A regisztráció során a következő adatokat szükséges megadni a Szolgáltató részére

A „Személyes és profil adatok” menüpont alatt

  • Név
  • Email cím
  • Mobilszám
  • Születési dátum (nem kötelező adat)

A „Szállítási cím” menüpont alatt

  • Város
  • Irányítószám
  • Utca név, házszám
  • Ország

A Felhasználó neme, mely nem kötelező adat.

Ezeket az adatokat a Felhasználó és megrendelések azonosítása, megrendelések házhozszállítása céljából kezeli a Szolgáltató. Az e-mail ezen felül szükséges a megrendelések visszaigazolására és egyéb kapcsolattartásra is. Meg lehet adni ezeken felül külön a számlázási cím adatokat is. Az adatok a kiszállításhoz és számlázáshoz, valamint a kapcsolattartáshoz szükségesek.

A belépéshez a jelszót a rendszer generálja, és e-mailben küldi meg. A jelszó a Honlapra történő belépés után a „Saját Adatok” oldalon módosítható. A megadott személyes adatok megváltoztathatók a Saját adatok oldalon.

Az adatokat kérelemre, illetve öt év inaktivitás után törli a szolgáltató a rendszeréből.

Fenti rendelkezések nem érintik a jogszabályban (pl. számviteli jogszabályokban) meghatározott megőrzési kötelezettségek teljesítését, valamint a Honlapon történő regisztráció során vagy egyéb módon adott további hozzájárulások alapján történő adatkezeléseket.

A megadott adatok törlését az info@biotechusa.com kapcsolati lehetőségeken kérheti a Felhasználó. Kérelem esetén az adatok törlésére a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül sor kerül. lehet kérni.

3.3. Hírlevél

Az átlagosan heti rendszerességgel kiküldött elektronikus hírlevélre lehetőség van feliratkozni a Honlap „Saját adatok” oldalán, valamint a Szolgáltató által esetenként biztosított egyéb felületeken.

A hírlevelekről a levelek alján található hivatkozásra kattintva, és a webshop „Saját adatok” oldalán lehet leiratkozni.

3.4. Fórum

A fórumon csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást. A regisztrációhoz kötelezően meg kell adni a kívánt nevet és jelszót, valamint az e-mail címet.

Ezek az adatok az egyes felhasználók azonosítására és más felhasználóktól való megkülönböztetés céljából szükségesek. Az e-mail a kapcsolattartást is szolgálja.

Lehetőség van megadni egy publikus e-mail címet, születési dátumot, képet feltölteni, egyéni szöveges aláírást készíteni, saját weblap címet, foglalkozást, hobbit, lakóhelyet, elérhetőségi adatokat (ICQ szám), valamint edzésre vonatkozó adatokat (gyúrási hajlandóság, bicepsz méret, fekvenyomás súlya, kedvenc gyakorlat, stb.) megadni. Az itt megadott adatok más regisztrált felhasználók felé való nyilvánosságra hozatala választható. Az adatok a felhasználók közötti kapcsolatfelvételt, ismerkedést segítik.

A fórum használata során a jelen tájékoztató 3.6 pontjában írtak is alkalmazandók.

A megadott személyes adatokat a „Saját adataim” profil menüben lehet módosítani.

A megadott adatok törlését az info@biotechusa.com e-mailcímen lehet kérni. Az adatokat kérelemre, illetve öt év inaktivitás után törli a Szolgáltató rendszeréből.

3.5. Kapcsolat

Amennyiben szolgáltatásaink igénybevétele során kérdése, problémája van, az 2. pontban közölt kapcsolati elérhetőségeken éri el a Szolgáltatót.

A Szolgáltató a beérkezett leveleket, a küldő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az ügy elintézésétől számított legfeljebb 90 nap elteltével törli.

3.6. Tartalom és információ megosztás

Szolgáltató a Felhasználók által megadott és a szolgáltató által csak tárolt tartalomért nem felel. Különösen igaz ez a személyes adatokat (pl. arcképmás, hang) is tartalmazó dokumentumok nyilvánosságra hozatalára, vagy azokkal kapcsolatos más adatkezelési műveletekre, mely adatkezelésekhez a Felhasználó előzetes hozzájárulása szükséges.

A hozzájárulás beszerzése a Felhasználók feladata, aki felelős a hozzáférhetővé tett tartalomért. A Szolgáltató kizár minden felelősséget a szolgáltatása igénybevétele során a Felhasználók által elhelyezett tartalom jogszerűségéért (pl. fénykép), valóságnak való megfeleléséért (pl. apróhirdetés).

Amennyiben valamely felhasználó profilját törli, vagy törlésre kerül, hozzáférhetővé tett tartalma is törlésre kerül.

 

  1. Adatfeldolgozás

Az adatokat elsődlegesen Szolgáltató illetve Szolgáltató belső munkatársai jogosultak megismerni, azonban azokat nem teszik közzé, harmadik személy(ek) részére nem adják át.

Szolgáltató adatfeldolgozót (pl.: rendszerüzemeltető, könyvelő) vehet igénybe.

Szolgáltató a felhasználói élmény növelése érdekében, valamint belső statisztikáinak elkészítésében a következő adatfeldolgozók felé végez adattovábbítást:

  • Szolgáltató a. BSIT MEDIA GROUP Kft. részére a Honlapon történő vásárlások időpontját, a vásárolt tételek és áraik adatait továbbítja. Ezek az adatok a Honlap szolgáltatásainak javításában, statisztikai adatok elkészítésében, valamint a Szolgáltató marketing-kampányainak személyre szabásában játszanak szerepet.

  • Google Inc.
    1600 Amphitheatre Parkway, 
    Mountain View, 
    CA 94043, 
    +1 650-253-0000
  • Szolgáltató a Google részére a Honlap látogatásával összefüggő események adatait (kattintások; oldalletöltések; vásárlás időpontja, vásárolt tételek és áraik), valamint a Felhasználó elektronikus levelezési címét továbbítja. Ezek az adatok a Honlap szolgáltatásainak javításában, statisztikai adatok elkészítésében, valamint a Szolgáltató marketing-kampányainak személyre szabásában játszanak szerepet.
  • Szolgáltató a Facebook részére a Honlap látogatásával összefüggő események adatait (kattintások; oldalletöltések; vásárlás időpontja, vásárolt tételek és áraik), valamint a Felhasználó elektronikus levelezési címét továbbítja. Ezek az adatok a Honlap szolgáltatásainak javításában, statisztikai adatok elkészítésében, valamint a Szolgáltató marketing-kampányainak személyre szabásában játszanak szerepet.
  • Hotjar Ltd, Level 2 
    St Julians Business Centre, 
    3, Elia Zammit Street,
    St Julians STJ 1000, Malta, Europe
    +1 (855) 464-6788
    david[at]hotjar[dot]com
  • Szolgáltató a Hotjar részére a Honlap látogatásával összefüggő események adatait (kattintások, oldalletöltések,egérmozgások továbbítja. Ezek az adatok a Honlap szolgáltatásainak javításában, statisztikai adatok elkészítésében játszanak szerepet.
  • Wanadis Kft.
    1112 Budapest, Budaörsi út 153.
    Adószám: HU14020362
    Tel.: +36 1 /246-07-57
    Fax: +36 1/248-06-78
    Email: kalman.tamas (kukac) maileon.hu
  • Szolgáltató a Maileon részére személyes adatokat (Név, elektronikus levelezési cím, telefonszám, életkor, vásárolt tételek neve és ára), illetve egyéb nem személyes adatokat (érdeklődés) továbbít. Az adatokat a felhasználói élmény javítása, valamint személyre szabott ajánlatok közvetítésének céljából továbbítjuk.

 

A továbbított személyes adatokat az adatfeldolgozók a saját adatvédelmi szabályzatukban meghatározott ideig tárolják, bővebb tájékoztatást az Adatfeldolgozó nevére kattintva, az Adatfeldolgozó adatvédelmi nyilatkozatában találhat.

Az adatfeldolgozók a továbbított személyes adatokat kizárólag a Szolgáltató rendelkezései szerint dolgozzák fel, saját célra adatfeldolgozást nem végez.

 

Megrendelés esetén a megadott név, cím, szállítási cím és telefonszám adatokat, a megrendelés adataival együtt a Szolgáltató a következő adatkezelők felé továbbítja:

  • GLS futárszolgálat
  • Foxpost futárszolgálat

 

  1. A személyes adatok tárolásának módja, az adatkezelés biztonsága

A honlappal kapcsolatos személyes adatkezeléseket elsősorban a BioTechUSA Kft. végzi. Szerverei a cég székhelyén találhatók. A Szolgáltató a személyes adatokat 24 órás őrzéssel védett, dedikált szerveren tárolja. A honlappal kapcsolatos személyes adatok tárolását emellett a Shopify végzi. A Shopify adatvédelmi szabályzata az alábbi linken érhető el: Link. A Shopify a személyes adatokat kizárólag a Szolgáltató rendelkezései szerint dolgozza fel.  

A Szolgáltató olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Szolgáltató informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Szolgáltató a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

 

  1. Felhasználók jogai, jogorvoslati lehetőségei

6.1. Tájékoztatáshoz való jog

A Felhasználó bármikor jogosult tájékoztatást kérni az info@biotechusa.com email címen vagy postai úton a Szolgáltató által kezelt, a Felhasználóra vonatkozó személyes adatokról.

Szolgáltató a Felhasználó kérésére tájékoztatást ad a rá vonatkozó, általa kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg adatait. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított 25 napon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást.

A Felhasználó bármely, az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéssel, illetve észrevétellel a Szolgáltató munkatársához fordulhat az alább megjelölt elérhetőségeken keresztül.

6.2. Felhasználó kérheti adatainak törlését, helyesbítését, zárolását

A Felhasználó bármikor jogosult a helytelenül rögzített adatainak helyesbítését vagy azok törlését kérni az alább megjelölt elérhetőségek valamelyikén. Szolgáltató a kérelem beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat, ez esetben azok nem lesznek újra helyreállíthatók. A törlés nem vonatkozik a jogszabály (pl. számviteli szabályozás) alapján szükséges adatkezelésekre, azokat Szolgáltató a szükséges időtartamig megőrzi.

A Felhasználó kérheti továbbá, adatainak zárolását. A Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha a Felhasználó ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené a Felhasználó jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

A helyesbítésről, a zárolásról és a törlésről a Felhasználó, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel a Felhasználó jogos érdekét nem sérti.

Ha a Szolgáltató a Felhasználó helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 25 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

6.3. Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen

A Felhasználó tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

A Felhasználó a jogait a 2. pontban feltüntetett elérhetőségeken gyakorolhatja.

6.4. Jogorvoslati lehetőségek az Infotv. és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény alapján

A felvilágosítás megtagadása, illetve a helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén a Felhasználó bírósághoz, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat.

Ha a Felhasználó a személyes adatának kezelése elleni tiltakozás következtében meghozott döntéssel nem ért egyet, illetve ha a Szolgáltató a határidőt elmulasztja, a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz fordulhat.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.

http://naih.hu

Amennyiben a Felhasználó a szolgáltatás igénybevételéhez harmadik fél adatait adta meg vagy a Honlap használata során bármilyen módon kárt okozott, a Szolgáltató jogosult a Felhasználóval szembeni kártérítés érvényesítésére. A Szolgáltató ilyen esetben minden tőle telhető segítséget megad az eljáró hatóságoknak a jogsértő személy személyazonosságának megállapítása céljából.

 

  1. Egyéb adatkezelések

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy a bíróság, az ügyész és a nyomozó hatóság tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti a Szolgáltatót (a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 71. §). A Szolgáltató a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy jelen Adatkezelési Tájékoztatót a Felhasználók előzetes értesítése mellett – Honlap felületén történő értesítés - egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését követően a Felhasználó a Honlap használatával ráutaló magatartással elfogadja a módosított Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltakat.

Jelen Adatkezelési Tájékoztató 2017. február 22. napjától érvényes

BioTechUSA Kft.